Снимка: БТА
fallback

"Ислямска държава" пое отговорност за атентата във влак на лондонското метро, при който пострадаха 29 души , предаде АФП.

Oще по темата

Съобщението бе разпространено от новинарския сайт Амак, пропагандния орган на джихадистката групировка, в социалните мрежи.

ИД пое отговорността за всички терористични атаки, извършени във Великобритания и други европейски страни през последните месеци, пише БТА.

Взривът избухна в доста натоварено сутршено време, когато хората бързат за работа. Мястото на атентата е станция "Парсънс грийн". Повечето от пострадалите имат изгаряния по лицето и тялото. Някои са получили наранявания не от бомбата, а от възникналата паника след нея. Осем от постъпилите в болница след атентата вече са пуснати за домашно лечение.

В същото време премиерът Тереза Мей обяви, че равнището за терористична опасност във Великобритания е повишено на "критично", което е максималното, съобщи Ройтерс.

Това означава непосредствена опасност от атентат. Мей предупреди в телевизионно изявление, че през следващите дни по улиците ще се движат въоръжени полицаи и военнослужещи. "За този период военни ще заменят полицаите при охраната на някои обекти, които не са публично достъпни", каза Мей.

По последни данни 29 души са пострадали от изгаряния от самоделното взривно устройство, което се възпламени във влак на станция "Парсънс Грийн" в сутрешния час пик. Отговорност за нападението пое джихадистката групировка "Ислямска държава".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 6 години

Това са "културни особености", не трябва да се нагнетява напрежение срещу невинните мюсюлмани. Това е религията на мира и толерантността, все пак.

26

Анонимен

преди 6 години

Щом са вдигнали нивото на заплаха, значи няма страшно ... Сега като изкарат и малко войници да си разхождат автоматите по улиците, работата съвсем ще заспи. Важното е да не се поддаваме на ислямофобията заради 5 атентата за 8 мес. и половина, дело на психично нестабилни хора. Това е най-голямата опасност. Даже Василковски от Нова го знае това - от един спретнат гладко избръснат пакистански шофьор на такси.

25

Анонимен

преди 6 години

До 24Само заради кефа на мюслите, няма да я бъде. ислямът е назадничава идеология, основана на омраза, завист и потисничество и един ден ще бъде навряна в миша дупка.

fallback