Мария Габриел. Снимка: архив, БТА
fallback

Еврокомисарят от България Мария Габриел положи тържествена клетва за независимост, съобщиха Европейската комисия и Съдът на ЕС.

Oще по темата

Церемонията се състоя в Европейския съд в Люксембург. С полагането на клетва еврокомисарите се задължават да спазват договорите и Хартата за основните човешки права в ЕС, да изпълняват задълженията си при пълна независимост и в общия интерес на Общността.

Еврокомисарят обещава да не търси и приема наставления от никоя власт, да се въздържа от действия в разрез с длъжността си и да изпълнява задълженията си по време на мандата си и след това.

Мария Габриел пое поста на еврокомисар по цифровизацията през юли. С днешното действие приключва изцяло процедурата по нейното назначаване с мандат до средата на 2019 година.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 6 години

До ВЪПРОСКриСталинка беше морално отвратителна, и това елиминира иначе много добрите и професионални качества. Но навреме се осъзна и си квакна на удобното, закрито за масовата публика и силно доходно местенце. Женката разбра, че не и трябва на баир лозе.

25

Анонимен

преди 6 години

MARIA GAVRAILOVA,A NE GABRIEL.

24

Анонимен

преди 6 години

До *** до wwwАбе, ти си добре запознат с кърските въпроси. И с теке-зе-тата. Още не можеш да се измиеш от мириса на тор. Ми то, в банята се влиза не само в събота. Комплексар, нали никой в очите не ти казва "селендур", а само си обръщат носа на друга страна.

fallback