Снимка: Reuters, архив
fallback

Съдът на Европейския съюз отхвърли жалбата на Словакия и Унгария срещу европейската миграционна политика и потвърди правото на Брюксел да изисква от страните членки да приемат кандидати за убежище, предаде БТА като цитира Ройтерс.

Съдът постанови, че ЕС има право да налага на националните правителства да приемат на квотен принцип бежанци, главно от Сирия, приютени в Италия и Гърция.

 "Съдът отхвърля жалбите на Словакия и Унгария срещу временния механизъм за задължително презаселване на кандидати за убежище, се казва в решението. Механизмът допринася Гърция и Италия да се справят с последиците от миграционната криза от 2015 г.", пише в решението.

Програмата, изготвена от Европейската комисия, беше одобрена с мнозинство от гласовете на страните членки въпреки съпротивата на бивши комунистически страни, които настояват, че обществата им не могат да интегрират мюсюлмански имигранти.

Тя предвижда презаселване на 160 хиляди кандидати за убежище, от които досега са преместени едва 25 хиляди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

Анонимен

преди 6 години

Еврогейският съюз няма бъдеще. Аман от Меркелки, мвакарони и всякакви други спагети.

102

Анонимен

преди 6 години

ГОСПОДАРКАТА МЕРКЕЛ ТАКА Е ЗАПОВЯДАЛА. НЯМА МЪРДАНЕ.Я ВИЖ БОКО, ПРИЕМА ВСИЧКО БЕЗПРЕКОСЛОВНО, ВЪРТИ ОПАШКА И ГО ПОТУПВАТ ПО РАМОТО.ТОВА Е ПРЕДИМСТВОТО ДА СИ ПРЕДАН ЛАКЕЙ.

101

Анонимен

преди 6 години

Иначе който си ги е приемал тези боклуджарници да си ги интегрира никакво преразпределение.

fallback