Снимка: архив, Reuters
fallback

Полша поиска Европейската комисия да оттегли съдебните процедури срещу нея, които се водят заради отказа й да приема квотите за разпределение на мигрантите, предава Reuters .

Министерството на външните работи на Полша заяви, че страната е готова да се "бори“ в съда.

"Полша изпрати молба на Европейската комисия да прекрати процедурата за нарушение. Ако тя продължи, Полша е готова да аргументира и защити становището си пред Европейския съд", заявиха от полското МВнР, цитирано от "Фокус".

Управляващата в Полша консервативна "Партия на закона и справедливостта" (ПЗС) многократно е критикувала решението на ЕС за преразпределение на мигранти във всяка страна-членка, с цел да бъдат облекчени Гърция и Италия.

"Колко още европейски градове трябва да бъдат ударени от терористите, за да се събуди Европейският съюз? За да признае ЕК, че сляпото приемане на всички, които пристигат на европейските брегове е равнозначно на това да се завърже примка около врата на Европа?", каза по-рано полският министър на вътрешните работи Мариуш Блащак

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 6 години

Колкото повече толкова по добре !!

48

Анонимен

преди 6 години

Очевидно още много.

47

Анонимен

преди 6 години

като не им изнася на вишеградската 4 - моля, след ЮК! айде, чупка! Много си повервахте нещо! Вървете при Путин, там ще прокопсате повече - и равенство ще има, и братство, няма потоци и пр...забравихте от какви л..ан ви измъкна запада, как се бяхте огрухали след съветската окупация. И сега хляб ви дават, ипак ги лаете, неблагодарници!

fallback