Снимка: Reuters
fallback

Британските власти са се съгласили да платят на Брюксел до £36 млрд. (около €40 млрд.) за изхода на Великобритания от ЕС, пише британският вестник The Telegraph, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

Този ход на официален Лондон идва в светлината на практически попадналите в "задънена улица" преговори по Brexit, като правителството на Тереза Мей вижда в това си действие единствения начин те да бъдат извадени от мъртвата точка.

Разбира се, крупната сума няма да бъде платена, без да се поставят ответни условия, като базисното от тях е искането за подписване на търговско споразумение между Великобритания и ЕС.

Решението на британските власти бива потвърдено от анонимни високопоставени правителствени източници, които посочват именно сумата от £36 млрд. като най-реалистична, опровергавайки циркулиращата в медийното пространство през последните дни информация, указваща, че Тереза Мей се е съгласила страната й да плати £50 млрд. на Брюксел.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 6 години

До 21Нищо ни няма! Няма я културата, няма ги обноските, няма морал, няма справедливост, няма здравеопазване, няма отговорност, няма любов, няма състрадание! *** и дюнерджиите са в резултат на "про-българската" политика от такива тебе подобни плитко-мислещи! Честито ти свинско благополучие!

17

Анонимен

преди 6 години

Нищо ни няма на българите. България е тежко заради *** като дюнерджиите и лилавото племе, защото още ви храним и ядете нашия хляб, който с нищо не сте заслужили, да се задавите, дано. Такива драсканици чета всеки ден тук като оня ненормалник хахото, които чакат жълти стотинки от драскането си против нас българите... Огън да ви гори мръсни потурнаци!

16

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 20Ти май опсваш българина като цяло! То нали в България това прееби другарче въобще не се случва и вървим изцяло към неуспорим прогрес! Още, България и българите преливат от добродетели и мъдрост та ум да ти зайде. А колкото до стоенето на острова - хиляди пъти по-добре от скапаната България и нейните (в повечето) дребнички и злобнички човечета!

fallback