Снимка: Reuters
fallback

Италианските пожарникари се отзоваха вчера на над хиляда сигнала за горски пожари, предаде Франс прес.

Най-критична в края на деня бе ситуацията в селища, разположени в близост до вулкана Везувий, където високите пламъци обхванаха двукилометров фронт. Няколко ресторанта и жилища бяха евакуирани.

Цял ден вчера от Неаполския залив се виждаше димна колона, издигаща се от върха на вулкана. Пепелта достигна и част от магистрала, пише БТА.

По данни на Италианската журналистическа агенция прокурорът на курорта Торе Анунциата, разположен в подножието на Везувий до руините на Помпей, е започнал вчера разследване за установяване на точните причини за пожарите.

Оперативният център за гражданска защита е провел във вторник 37 операции по изливане на вода от летателни апарати.

Пожарникарите в Сицилия имат много работа заради силните летни жеги. Много пътища на острова са блокирани.

Град Месина в североизточната част на Сицилия беше обкръжен от пламъци. В понеделник се наложи евакуирането на жилища, както и на един университет, но ситуацията се подобри още вчера.

Пламъците опустошиха 2000 хектара лозя и маслинени дръвчета. Засегнати са също областите Калабрия, Абруцо и Лацио, както и националният парк Гаргано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 6 години

Лято е. Жега е. Вероятността за пожари нараства. Съчетано и с "невнимателност" (природна про.стотия) и процентът нараства.

1

Анонимен

преди 6 години

А "клетите 1 000 000 черни бежанци как са" За един приятел питам

fallback