Снимка: БТА
fallback

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в редовното заседание на Европейския съвет, което ще се състои днес и утре в Брюксел.

Срещата ще се състои само два дни след поредния опит за атентат в белгийската столица.

Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще приемат заключения, посветени на темите за сигурността, миграцията, работните места и промените в климата.

Европейският съвет ще има заседание и във формат ЕС-27 във връзка с оттеглянето на Обединеното кралство от Европейския съюз, съобщи пресслужбата на МС.

В петък премиерите на Естония, България и Австрия ще представят официално в Брюксел 18-месечната програма на Съвета на ЕС (1 юли 2017 г. - 31 декември 2018 г.).

Вечерта в петък премиерът Бойко Борисов ще бъде в Берлин, където ще се срещне с представители на Фондацията на семейните предприятия. Акцент на дискусията ще бъдат предимствата на България като инвестиционна дестинация.

В рамките на посещението си в германската столица министър-председателят Борисов ще разговаря и с федералния министър на финансите Волфганг Шойбле.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

кака Стрина

преди 6 години

Гледах последното му интервю по Нова телевизия и разбрах запоследен път какво безмозъчно мекотело ни управлява през последнитедесетина години . . .

12

Анонимен

преди 6 години

Тиквопитек на снимката.

11

Анонимен

преди 6 години

Какво друго могат да правят евроклоуните със свинска ***.с в главите,освен да приказват и правят простотии?А и те са на свършване-свинете-излекувани,кокошките-щастливи,доматите-кръгли,краставиците -прави.Актуалния им проблем е "членът на ЕС" Англия да започне качествено да удовлетворява Брюкселските и Лондонски клатик.ур.исти-юристи,икономисти,финансисти ,политици и журналисти - периодично да "влиза и излиза" от ЕС !

fallback