Снимка: архив, Reuters
fallback

Един човек е ранен при стрелба на станция на градската железница в предградие на Мюнхен, съобщи в Тwitter германската полиция.

Инцидентът е станал по време на сутрешна полицейска проверка на гарата в Унтерфьоринг, съобщи говорителят на мюнхенската полиция Михаел Рихлайн, цитиран от Асошиейтед прес.

Според полицията няма улики, че става дума за терористичен акт, предаде ДПА.

В. "Билд" съобщи, че полицейски служител е бил ранен на перона, след като един от заподозрените, спрени за проверка на документи за самоличност, извадил оръжие и стрелял, предаде ДПА. Заподозрените са задържани, гарата е била евакуирана за кратко, а движението на влаковете временно е било спряно, добавя вестникът.

Районът е бил отцепен, а в полицейската операция е бил задействан хеликоптер, пише БТА.

Очевидци твърдяха пред мюнхенския в. "Меркур", че заподозрян отнел пистолета на полицайка и я прострелял, като ранил и други хора наоколо.

Полицайката е тежко ранена. Мъжът, който е задържан, също е ранен, когато полицаите отвърнали на огъня. Леко ранени са двама случайни минувачи. Няма доказателства, които да сочат, че е имало и други замесени в стрелбата, уточни междувременно полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

123

преди 6 години

вече е известен стрелеца, както се очаквало той е...немец на 18г. от Ирански произход,,,живял две години в Германия, нищо ново , това не е терор, а незначителен битов инцидент..

30

Анонимен

преди 6 години

Извършителят е отнел служебното оръжие на колегата на полицайката, след което я е прострелял в главата. Настанена е в критично състояние в болницата, с опасност за живота. Престъпникът е ранил и двама случайни минувачи, които също са настанени в болница с тежки наранявания, но без опасност за живота. Извършителят е 37-годишен германски гражданин, бил е прострелян при задържането му, но е жив и под засилена полицейска охрана в болницата. Така пише в поста на Баварската полицейска служба.

29

Анонимен

преди 6 години

Не можах да разбера много какво е станало. Заподозряния ли е извадил оръжието или го е взел от полицайката. Един ли е бил заподозряния или няколко. Ако написаното е вярно то излиза че германските полицаи са много заспали. Първо не знаят как се прави проверка на заподозрян, второ не могат да отреагират адекватно когато са нападнати и да си опазят личното оръжие.

fallback