Снимка: БТА
fallback

Домакинства и фирми в Гърция все повече затъват във водовъртежа на прекомерна задлъжнялост, пише в заглавие в. "Та неа".

Представено от изданието проучване показва, че дълговете на гърците към държавата, банките и осигурителните каси са достигнали близо 220 млрд. евро, като са надхвърлили дори брутния вътрешен продукт на страната.

Oще по темата

Несигурността през първите месеци на 2017 г., породена от закъснялото договаряне с международните кредитори, е замразила пазара и ликвидността, а потреблението е паднало значително, смятат предприемачи.

За първите три месеца на годината домакинства и фирми в Гърция не са успели да платят данъци на обща стойност 3,2 млрд. евро. 700 млн. евро от тези задължения са поети през март, пише БТА.

Общо 4 млн. данъкоплатци в Гърция дължат на държавата над 91 млрд. евро и не е сигурно дали ще могат да ги платят, пише още изданието.

В същото време "агония, страх за бъдещето и гняв" цари сред младежите на възраст от 15 до 34 години, според друго проучване, представено от в. "Катимерини".

В него авторите бият тревога, че младежите в страната са отчаяни и изолирани, не вярват на институциите, имат много негативно отношение към парламента, образованието и правосъдието, и като цяло са обзети от несигурност.

Гръцките младежи са безразлични и даже недоволни от политиците и институциите.Те обаче изпитват най-голямо доверие към семейството и приятелите. За тях те са единствената социална институция, на която се доверяват, се казва още в тази анкета на вестника, като се подчертава, че повечето от младежите са образовани, но безработни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

от Кавала....

преди 6 години

Големи глупости пишете за Гърция. Еврото било виновно, Германия....Дълги годинки ги управляваха социалисти, комунисти...Ядене, пиене....сиртаки, миртаки, Димитраки.......

68

...

преди 6 години

Ха ха! ова което чеа за гръцките младежи еми при нас това вече над 20 години е така! Затова нормалния младеж напсусла БГ и отива там дето може да прехранва себе си и изпраща пари на родителите си за да могат те да доживеят дните си по тия земи наричани някога държавата България! Инак има и такива младежи дето бащите им са откраднали едно друго и те им е кеф ама са малко де и не живеят в БГ! така, че братя гърци добре дошли в истинския свят!

67

м..да

преди 6 години

Няколко неща които закопаха Гърция са- 1) Приемане на еврото , 2) Военни доставки за милиарди,от които печелят немските концерни 3) Вземане на дълг към чужди банки-за да се направят тия поръчки- (където главни акционер са същите концерни)..Сега -подобен сценарий се готви и за България

fallback