Пол Нътъл. Снимка: архив, Reuters
fallback

Лидерът на Партията за независимост на Обединеното кралство /ЮКИП/ Пол Нътъл подаде оставка след пълния разгром на партията му на предсрочните парламентарни избори, съобщиха ДПА и Ройтерс.

"Днес подавам оставка като лидер на ЮКИП, решението влиза в сила незабавно", заяви Нътъл. Той добави, че това ще позволи на партията да избере нов лидер на конференцията си през септември.

На вчерашните избори ЮКИП, която имаше един депутат в досегашния парламент, получи едва 2 процента от гласовете и няма да бъде представена в бъдещия парламент.

На предишните избори антиимигрантската и еврофобска политическа сила спечели 13 на сто от гласовете.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 6 години

хаха британските воленци и каракачанци без място в парламента

2

Факт

преди 6 години

С 13%-1(един) депутат,с 2%-0.При мажоритарната система е важно да спечелиш 50%+1 в дадени райони,а не само висок резултат на национално ниво.Може да се получи така,че партия с национални 20-25%(примерно),да не влязат въобще,а такива с 5-10% да имат много депутати.Примерно юнионистите имат 10 депутати спечелени с по-малко гласове от на ЮКИП.Да кажем че у нас се въведе тая система и резултатът ще е парламент с 3 партии-ГЕРБ,БСП и ДПС,като съотношението ще зависи от моментната ситуация.

1

Анонимен

преди 6 години

И ДОСТ стана така! Аут!

fallback