Снимка: архив, Reuters

Полицията в британския град Шоръм бай си е арестувала тази сутрин 23-годишен мъж, заподозрян във връзка с атентата, извършен миналата седмица на попконцерт в Манчестър, съобщи ДПА. Извършват се и обиски в района на Манчестър и Чешър.

Досега във връзка с нападението, отнело живота на 22 души, бяха арестувани 16 души, 14 от тях остават под стража. Двама бяха пуснати, без да им повдигнати обвинения.

Още по темата

Полицията смята, че терористът, взривил се в края на концерта на американската певица Ариана Гранде, е бил част от терористична мрежа.

Британската служба за сигурност МИ-5 започна разследване на това как се е водило наблюдението на камикадзето Салман Абеди, съобщи Би Би Си. Източник от правителството призна, че службата за сигурност е проучвала информация терориста, преди той да извърши нападението и че МИ-5 три пъти е получавала предупреждения за екстремистките му възгледи.

Още преди пет години познати на Абеди са казали на властите, че той подкрепя екстремизма и насилието. Според службата за сигурност Абеди спадал към групата хора, за които трябва да се прецени дали представляват опасност.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase