Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще се срещне с българския кандидат за европейски комисар Мария Габриел.

Габриел бе номинирана официално от кабинета миналата седмица, за да заеме българското място в ЕК, което от половин година стои празно.

Очаква се след като разговаря с българската кандидатка председателят Юнкер да обяви ресора, който ще бъде отреден за нея и за България.

Още миналата седмица се заговори, че шефът на Европейската комисия е подготвил сектора "Дигитализация" за Мария Габриел.

Българското място в ЕК е празно от декември миналата година, когато досегашният ни комисар Кристалина Георгиева се премести на работа в Световната банка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 6 години

До чичо ГугълТе такива са всички бюрократи, дори ида ти обясня глупостите, които си описал, пак няма да има смисъл.Все едно с рисуване на акварели да бориш сушата ва Африка. с рисуване на езера и да ги показваш на жадните.Всички в брюксел това правят

27

men

преди 6 години

те млади хора не останаха в този нужник тая щяла да инвестира. еритрейците и те по цял ден за широколентов интернет мечтаят да гледа пряко обезглавяванията от саудитска арапия и изнасилванията във швеция по фейсбук. да живэ гомносарката.

26

Леля Гугъл

преди 6 години

До чичо ГугълВсичките тези инициативи не ги предлага Габриел, а са дейности на Комисията и Европарламента, които крадливата и алчна кандидат комисарка, се опитва да препише на себе си. Изключително подло същество е тази.

fallback