Снимка: Reuters
fallback

Тунизиец, за когото е известно, че е поддържал контакт със своя сънародник, извършил атентата срещу коледен базар в Берлин миналата година, е бил депортиран от Италия. Това съобщи днес италианското министерство на вътрешните работи, цитирано от ДПА.

Oще по темата

36-годишният мъж, който живеел в Италия нелегално, е бил депортиран, след като бил определен като заплаха за обществената сигурност.

Твърди се, че в началото на лятото на 2015 г. той е осъществил контакт с Анис Амри, който на 19 декември 2016 г. отвлече камион и се вряза с него в хората на коледен базар в германската столица, убивайки 12 души. Няколко дни по-късно в Италия Амри бе засечен и застрелян от полицаи.

Депортираният тунизиец, чиято самоличност не бе разкрита, продължил да поддържа връзка с него и след 2015 г. Той е имал контакти и с други радикализирани хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

наблюдател

преди 6 години

Един изгонили, пък 10 дошли на неговото място. Хубава работа, ама...... европейска.

4

Алекс2

преди 6 години

Еййййй много сте лоши бре...тоя бежанец няма ли права сигурно и 5 - 6 гладни чавета храни...дайте му шанс ега утрела некой и друг глобалист !

3

Додо

преди 6 години

Депортирали го викаш, а? Не ги е срам! Расисти, хейтъри и ислямофоби! Я бързо няколко НПО-та да скочат да го защитават! Тъкмо той със сигурност вече се е върнал отново в Италия като "бежанец от Сирия" и е под ръка!

fallback