Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters
fallback

Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли призиви за връщане на задължителната военна служба в отговор на разследване за крайнодесен екстремизъм в армията, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Правителството на Меркел премахна задължителната военна служба в Германия през 2011 г.

Водещият депутат от Християндемократическия съюз на Меркел Патрик Зенсбург настоява за връщане на задължителната военна служба с аргумента, че гражданите в униформа са "надеждна система за ранно предупреждение за разпознаване на левия и десния екстремизъм".

Меркел каза, че Германия е взела фундаментално решение за задължителната военна служба и "би трябвало да осъществи необходимите реформи, придържайки се към това решение.

Според нея германската армия се нуждае от предсказуемост в своето развитие.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

осман

преди 6 години

меркел абла .браво на теб.ни поне го знаеш комунизма.рейгън ви победи без пушка.паметник му направихме в южния парк.Защо там? не трябваше ли срещу парламента.?да ама не ,щеше да възкликне великият журналист.щото все още кпсс е на власт.до кога ?не знам!.вече тръмп ще каже!.щото ердоган ако каже ..!.мъка ми е ..за футбола.....

36

КОСТОВ

преди 6 години

До Патриотични игри.ТИ ПЪК , КЪДЕ ВИДЯ ДА СЕ ВДИГА ИКОНОМИКАТА. НА БОРИСОВ ЛИ ВЯРВАШ ,НА ГОРАНОВ ЛИ ВЯРВАШ , ИЛИ НА ПОТУПВАНЕТО ПО РАМОТО НА ГЕРБЕРИТЕ ОТ СТРАНА НА ЕВРОГЕЙЦИТЕ ?

35

Анонимен

преди 6 години

ромите на 14 години вече са щастливи бащи...добре ще е да могат да изкарват пари за храната на многобройната си челяд... и в чужбина ще заминат, като минат закалката на строителни войски...но ще казват, че България е shit винаги, когато могат - на езиците, които знаят, защото така го мислят.

fallback