Снимка: архив, Reuters
fallback

Великобритания няма да плаща 100 милиарда евро, за да напусне Европейския съюз. Това заяви британският министър за Brexit-а Дейвид Дейвис, след като в. "Файненшъл таймс" написа, че ЕС се готви да поиска тази сума, предаде Ройтерс.

Изданието, позовавайки се на свой собствен анализ на нови по-строги изисквания, движени, според публикацията, от Франция и Германия, посочва, че 100 милиарда евро е брутната цифра.

"Няма да плащаме 100 милиарда. Това, което трябва да направим, е да обсъдим в детайли правата и задълженията", каза Дейвис пред британския телевизионен канал Ай Ти Ви.

Той отбеляза също, че британското правителство не е виждало цифра от ЕС за сметката по излизането.

"Файненшъл таймс" твърди, че след исканията на страни членки преговарящите от ЕС са преразгледали първоначалните си изчисления, увеличавайки максимално задълженията, които Великобритания ще трябва да покрие. Те включват земеделските плащания и административните такси през 2019 г. и 2020 г. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

пенко

преди 6 години

Великобритания е монархия . Монархиите се стремят към Империя ! Как си представяте британците да се примирят да ги командват :"ФАУ "Маргюл /вещицата на Туала от "Рудниците на цар Соломон " без възраст/ и френчо-франч -мускетарите ???Нас трябва да ни командват изселниците в Бурса ! Он друга страна -Русия и Германия ще се сближават все повече и повече ! Германия трябва да се отърве от робството към САЩ след "капитулацията " /още е в действие уважаеми партньори/!!!

65

Анонимен

преди 6 години

Голям цирк - едните искат, другите не дават. Помнете, всичко е заради зрелището - да цъкат с език хората от различните държави как ЕС ще накаже Англия. А на високо равнище лидерите отдавна са се договорили кое как ще стане. Но разбира се тази информация ще достигне до нас малко преди излизането, на час по лъжичка. А междувременно разни организацийки се нагушват с едни суми от паникьосани англичани, живеещи в чужбина както и от чужденци, живеещи на Острова. Идилия...

64

Анонимен

преди 6 години

A KAKVO 6TE STANE SADBATA NA BALHARIQ AKO POSMEE DA NAPUSNE EC

fallback