Снимка: архив Reuters
fallback

Гърция е под блокадата на обща 24-часова стачка в днешния международен ден на труда.

Заради протеста фериботите ще останат по пристанищата, а общественият транспорт ще се движи с нарушен график, пишат гръцките медии, цитирани от БТА.

Работещите трябва да знаят, че Първи май е ден за стачка, а не почивен ден, се казва в съобщение на двете основни централи - Общата конфедерация на труда (ГСЕЕ) и Федерацията на държавните служители (АДЕДИ).

Посланието на синдикатите тази година е, че работещите не издържат на повече саможертви, предупреждават организациите.

Синдикатите призовават работещите масово да се включат в стачката и в планираните протестни митинги.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

пак глупости

преди 6 години

До к9пишеш, провери си малко данните за мин. гр. пенсия, много по малко е от 600. А след 10г. пак ще си говориме за "изплатения" гр. дълг, който още не са почнали да изплащат. А за тези лихви - взимат нови кредити, яко нали?

26

к9

преди 7 години

Гърция се спорузумя да режи пенсии през 2019,до тогава няма рязане,като и част от дълга ще бъде орязан.До като България просперира леко и стабилно,Гърция обеднява леко и стабилно,и щдвете държави ще се изравнят,да кажем след 5-10 годин.След десет годин Гърция няма да има дълг и ще е на равно с България и ще почне пак да се развива.Разбираш ли.Ама гърците са свободен народ,а българите все още слуги на Русия,където и отиват по голяма част от българските пари.

25

к9

преди 7 години

Те дълговите ги има и ще ги има,но гръцкия пенсионер взима 600 евро минимална пенсия,някои взима 1000 евро,други 2000 евро.Българина няма дългове но взима 300-400 лева минимална пенсия.Всички богати държави имат дългове,така се става богат,така се гради пазарна икономика.Не да копаш с мотиката и да продаваш домати на Русия.Въпроса е да има кой да ти отпусне кредита,а ако имаш и ум тези пари да ги завъртиш,а не да ги изядеш винаги ще си добре.Щото сега има гърци,харчели разумно,инвестирали и са д

fallback