Снимка: Reuters
fallback

Окончателните резултати от първия тур на изборите във Франция показват минимална преднина от около 2 процента на Еманюел Макрон пред Марин Льо Пен.

Според данните Макрон получава 23,75 на сто от гласовете. Това сочат окончателните резултати, съобщени от френското министерство на вътрешните работи, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Oще по темата
За водачката на крайнодесния Национален фронт Марин льо Пен са гласували 21,53 на сто от избирателите.

Трети е консерваторът Франсоа Фийон с 19,91 процента, следван от крайнолевия кандидат Жан-Люк Меланшон с 19,64 на сто, се казва в съобщението на вътрешното министерство, цитирано от Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

пророка Олег

преди 7 години

Макрон е *** на статуквото и САЩ. Въртяха, сукаха , изкараха го напред 2%, при положение че вчера беше обратното. Педдалската ЕС и САЩ олигархия няма НИКОГА да оставят народите да решават съдбата си. Нито атентати,, нито бежанци и изнасилвания ги интересуват. защото тия същите неща са продукт на самите тях! ЕС и САЩ са анти-народни и човещки образувания, които за съжаление не можем да отстраним за сега. Но да не забравяме,че нито една империя не е била вечна - саморазпада е факт.

66

Анонимен

преди 7 години

Путин губи части !! От 7ми Май , денят в който Макрон ще спечели изборите най - малко 75 на 25 ще е денят в който всички видове атентати и терористични актове ще приключат във Франция и ще се преместят в Германия ! Путин единствено спечели в Англия поради простата причина , че англичаните са високомерни и той ги изигра , но това вече и англичаните го разбраха и може би на 8ми Юни ще му го покажат здравата ! *** махни си ръцете от СВОБОДНА ЕВРОПА ! Махай се и ни остави на МИРА!! *** долен !

65

Анонимен

преди 7 години

Аз също мисля че Макрон ще победи с резултат от 55% до 65% на втория тур. Разликата от 10% ще се влияе от извършените атентати от руските служби на френска територия през 2-те седмици до балотажа. Всичко разбира се ще бъде представяно като извършено от руския клон на тайните служби в Сирия ИД.

fallback