Снимка: архив Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че преразгледа отношенията си с Европа след референдума.
Той съобщи, че след утрешното допитване ще събере представители на правителството, за да обсъдят бъдещето на отношенията между Турция и Европа, пише ДПА.

Ердоган заяви пред Турската национална телевизия и радио, че като кандидат за ЕС страната му е била накарана да чака неоснователно.

Още по темата
"Турция не е тяхна изкупителна жертва. Всички ще си знаят мястото", увери президентът. По време на кампанията преди референдума той нарече някои европейски лидери във "фашисти" и ги обвини, че се държат като нацисти, припомня БТА.

Ердоган предсказа също, че ще победи на референдума, позовавайки се на проучвания на общественото мнение. Някои от тях показват, че "за" разширяване на правомощията му ще гласуват 55 на сто от избирателите, други смятат, че той ще получи подкрепата на 55 до 60 на сто от гласувалите.

По-рано вчера турският министър по въпросите на Европейския съюз Йомер Челик предложи след референдума да се организира среща на високо равнище с блока, за да се обсъди бъдещето на двустранните връзки, припомня ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase