Марк Рюте. Снимка: БТА
fallback

Холандският премиер Марк Рюте заяви, че парламентарните избори в страната могат да покажат на света как "един вреден вид популизъм" може да бъде спрян, предаде Асошиейтед прес.

"Това e третото гласуване след (референдума за) Brexit-а и американските избори", каза днес Рюте, докато пускаше бюлетината си в училище в Хага. "Предстоят ни избори във Франция и Германия. А това е шанс за голяма демокрация като Холандия да спре ефекта на доминото от един вреден вид популизъм", подчерта той.

Oще по темата

Воден от силното си желание да мобилизира колкото се може повече гласове за своята Народна партия за свобода и демокрация, Рюте отново заяви това, което повтаря през последните дни.

По думите му макар и неговата политическа сила да води в социологическите проучвания, Холандия може да се събуди утре сутрин и да открие, че водачът на Партията на свободата "Герт Вилдерс е начело на най-голямата партия".

Според проучване на сайта "Пейлингвейзер" партията на Рюте ще получи между 24 и 28 мандата в 150-местната долна камара на парламента, а тази на Вилдерс ще остане втора с между 19 и 23.

Вилдерс каза, че партията му вече е големият победител на изборите, предаде ДПА.

"Оставихме отпечатъка си върху изборите. Всеки говори по нашите теми", заяви той.

"Духът няма да се върне в бутилката. Хората се чувстват непредставени", каза Вилдерс, цитиран от Асошиейтед прес, прогнозирайки, че това ще се прояви и на изборите във Франция и Германия.

Той подчерта, че "без значение какво иска елитът, по-силни стават онези политици, които имат съвършено различна представа за това, което хората искат".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 7 години

холандците отвличат децата на турските семейства и ги дават на хо.мо или лес.бийски семейства

13

Анонимен

преди 7 години

До АнонименЕрдоган е прав, той е държавник, който милее за страната си, горд човек, който не позволява да го заглавикват, той има чест и гордост, не е ***, който продава страната и народа си. Пощуря Западът, че се появи един държавник от Изтока, който не оставя да унижават него и народа му. Не одобрявам някои предишни действия на Турция, но шапка свалям на г-н Ердоган. Мъж!А голяма част от "успехите" на Европа се дължи на турците - десетина милиона евтина, дисциплинирана работна ръка!

12

Анонимен

преди 7 години

Престанете с тази тъпня - обвиненията в "популизъм". Защо никой от вас - хиените, не се обяви против против реакционерството?! Какво е популизъм - това, което народът харесва, което е необходимо на народа, а не на кърлежите, които той, народът, за съжаление и избрал и им е дал власт и огромни доходи, за да го управляват. А те, вместо това, правят точно обратното, на това което народът иска. Те го ограбват и ... обвиняват в популизъм. Но май вече идва краят на лицемерието.

fallback