Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Reuters
fallback

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изпрати поздравително писмо до служебния премиер Огнян Герджиков.

От името на ЕК и лично от мое име бих искал да Ви поздравя за назначаването Ви за министър-председател. Вашето служебно правителство встъпва в длъжност в изключително важен момент за България и за ЕС, пише Юнкер.

Вашето правителство ще има отговорността да осигури стабилност в тези времена и задачата да подготви свободни и честни парламентарни избори, които ще подкрепят общественото доверие в демократичния процес и политическите институции в страната, добавя той.

Това е предизвикателство, но за справянето с него можете да разчитате на подкрепата на ЕК, отбелязва Юнкер.

Тази година празнуваме десетата годишнина от присъединяването на България към ЕС и очаквам с нетърпение да работя заедно с Вас по всички въпроси, важни за българския народ.

Пожелавам успех на Вашето правителство и очаквам да се срещнем скоро, пише Юнкер до Герджиков, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

тя

преди 7 години

Кои сте вие бе , та да подкрепяте или не законно правителство на суверенна държава?! Ай сиктер бе!

10

АНОНИМЕН

преди 7 години

Не може един некадърник и символ на корупцията като Юнкер да ни казва какво да ни е правителството и дали на него му се харесва. България е зле заради бюрократите от ЕС , които живеят за сметка на бедните българи. Нека оли-френите не ми говорят че сме получавали повече отколкото давали. Това ако е така ЕС отдавна да е фалирал, а не пълен със всякакъв род тумбаци и гейове. А като дойдат Патриотите на власт Сидеров в очитете на такива *** ще им тегли майната.Ще има референдум за ЕС и НАТО.

9

Анонимен

преди 7 години

Познавам двама политици,които се целуват пускайки яки езици.Единият беше Брежнев другият е Жан Клод.Чичо Льоня на соц лидирите им вадеше сливиците сега Жан Клод мляска и опипва европейските си колеги.Научен факт е,че хора с неустановена сексуална ориентация не трябва да заемат отговорни постове дори в фирми,камо ри в голямата политика.

fallback