Тереза Мей. Снимка: Reuters
fallback

Великобритания ще опита да установи ново, позитивно и конструктивно партньорство с Европейския съюз по време на преговорите за напускане, но Brexit няма как да означава членство в единния пазар, заяви британският премиер Тереза Мей, цитирана от ДПА.

Великобритания не иска да е наполовина вътре, наполовина вън от ЕС. Вместо това ще опитаме да си осигурим възможно най-голям достъп до единния пазар, каза Мей в днешната си реч пред парламента в Лондон, в която изложи стратегията на правителството си за Brexit.

Тя обеща да опита да постигне смела и амбициозна сделка за свободна търговия с блока.

Резултатите от преговорите за излизане на Великобритания от 28-членния блок ще бъдат внесени в парламента, а двете му камари ще се произнесат по окончателното споразумение, което преговорните делегации постигнат, предаде Франс прес.

Искам Обединеното кралство да излезе от този период на промени по-силно, по-справедливо и по-единно. Искам да бъдем сигурна, благоденстваща, толерантна страна, притегателна сила за международния талант, каза Мей, цитирана от Ройтерс.

Британският премиер каза, че Великобритания трябва да бъде най-добрият приятел и съсед на европейските си партньори, но амбициите й трябва да се простират отвъд границите на континента, да гради връзки със стари приятели и нови партньори по света.

Тя обеща, че гражданите на ЕС ще продължат да са добре дошли на острова, но Лондон ще може да контролира броя на хората, идващи от страните членки на блока, предаде Асошиейтед прес.

Успехът на ЕС е в интерес на Обединеното кралство. Вотът на британците за напускането на блока не е отхвърляне на общите ни ценности, нито опит да се навреди на ЕС, каза Мей.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

надявай се

преди 7 години

До Andrey Anev''великата'' британия е сведена до 1 съчма/метално топче/ между *** САЩ и наковалнята ЕС!Надяват се при някой от ударите да отхвръкнат до ''приятелите'' си от Канада или Австралия и Нова Зеландия.Истината е загубиха си влиянието по море отстъпвайки го на Сащ,икономически на Китай,а социално на ''прогресивните'' пакистанци и Индийци та доста изказвания чакам от изТер/ясалата/еза Мей и дано подлъже някой ,че е новата Тачър!

31

Петърчо

преди 7 години

Бил *** свободния пазар, няма ли били нужда...Норвегия е в челната десетка на най-богатите страни в света за 2015.Същата тая Норвегия не е член на ЕС, но плаща 1% от БВП за достъп до тоя "***" свободен пазар.Баси, к'ви са прости тия Норвежци, за какво само набиват кинти без никаква полза за тях?

30

А,БЕ АНЕВ....

преди 7 години

Що не пишеш на български ,бе .....ЗАБРАВИ ЛИ ГО ВЕЧЕ ??!!ПРЕДПОЧИТАМЕ ДЕ СМЕ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ --ЗА ДА ИМА НЕЩО И ЗА НАС ОТ ОСТАТЪЦИТЕ ПО МАСАТА!!ЩОТО АКО СМЕ С РУСКИТЕ ПИЯНИЦИ ---ОНИЯ , ВЕЧНО ГИ ГОНИ ПИЯНСКИЯ ГЛАД ....И ЗА НАС НИЩО НЕ ОСТАВА !ЗНАЕМЕ ГО ОТ ОПИТ !А , ТИ , АКО си БОГАТ ВЕЧЕ И ЗНАЕШ ПОВЕЧЕ ...ОТИДИ ПРИ ПУТИН !ТОВА, ЩЕ ТЕ ЗАДОВОЛИ .....нали??!

fallback