Роман Херцог. Снимка: архив, Reuters
fallback

На 82-годишна възраст почина бившият германски президент Роман Херцог, съобщи ДПА, позовавайки се на президентската канцелария.

Херцог заемаше поста от 1994 до 1999 г. Той бе първият президент на обединена Германия, отбелязва агенцията.

Преди това Херцог бе председател на Конституционния съд. Като член на Християндемократическата партия Херцог се бореше за реформи и е известен с речта си от 1997 г., в която призова за дълбоки промени в социалната политика и икономиката.

Макар че в Германия президентът има предимно представителни функции, Херцог се ползваше с голям морален авторитет на този пост.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

дедо Ташунко

преди 7 години

Драги ***, само с подобно име мога да направя пичатление на ***, сестра ти или на жена ти, ако си вече случайно женен. С приятелски чувства дедо Ташунко, на 56. Накрая ще станем приятели с теб, покрай дискусията за Херцог

10

дедо Ташунко

преди 7 години

***, моята уста със сигурност притежава всичките си зъби и то в отлична изправност. Имам пари за съболекар. Гледай си твоите зъби, *** с ***. Правилно си взел името на кроткия манастирски *** *** от романа "Под игото", ама откъде толкоз акъл имаш в главицата си д.ървена? Откъде се извъдихте толкова о.лигофрени в тази държава?

9

Българин от Германия

преди 7 години

Дедо Ташунко е прав. Тук е РАЙ за пенсионирали се държавни чиновници = BEAMTE.Получават 2-3 пъти по-високи пенсии, без да са плащали пенсионни застраховки. Привилигировани са от времето на Бисмарк. Затова пък са верни на правителството до гроб. Напоследък данъкоплатците започнаха да роптаят, но едва ли нещо ще се промени.

fallback