Снимка: архив Reuters
fallback

Великобритания може и да се опитва да напусне Европейския съюз, но има 10 държави желаещи да влязат. Но има проблем – златната ера на разширяване на ЕС приключи, съобщава европейското издание на списание POLITICO.

Докато националните правителства се опитват да си гарантират политическа стабилност в ЕС, то, в същото време, те нямат намерения да пуснат тези страни да се присъединят преди 2025 г. А за някои държави, като Турция, шансът това да се случи е почти нулев, отбелязва "Фокус".

С най-високи шансове да се присъедини към ЕС, според изданието, е Черна гора – с 90% вероятно, но не и преди 2027 г. Албания и Сърбия имат по 80% шанс, но и за тях това може да стане след 2027 г.

Шансовете на Македония се определят на 50%, но присъединяване преди 2030 г. е невъзможно. А за Украйна шансовете са едва 20 на сто и това може да стане чак след 2035 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 7 години

Холандия да излезне от ЕС??? Там има едно пристанище дето се охранява повече от ФортНокс! Никой не знае какво влиза и излиза от там. Сега си представете Холандия по границите с митница. И какво ще остане от нея след само 2 години. Това са санкциите към Русия умножени по 100. Холанците затова са против Украйна, защото подозират че ще им гушне бизнеса.

14

Анонимен

преди 7 години

До ГУРБЕТЧИЯ Абе в кой свят живееш още? Това с Евразийския съюз беше преди 3-4 години. Това умре, бастиса се, сгняса, ритна менчето и гушна босиляка. Там даже Беларус вече не ще. Сега има нова доктрина - Русский мир. Та как го виждаш Ердоганушка със шеф Путинушка, като някой Нурсултан? Никой в Русия за евразийски съюз вече не говори.

13

ГУРБЕТЧИЯ

преди 7 години

А за някои държави, като Турция, шансът това да се случи е почти нулев, отбелязва "Фокус".ТУРЦИЯ ЩЕ ВЛЕЗЕ В ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ И ЗАЕДНО С РУСИЯ ,ИРАН И СИРИЯ ЩЕ СЕ ОБРАЗУВА ЕДИН МНОГО " СИЛЕН СЪЮЗ " ,ТА ЧАК ДА ИМ ЗАВИДИ ЧОВЕК !

fallback