Снимка: архив, Reuters
fallback

Германският Конституционен съд постанови, че крайноконсервативни мюсюлмански момичета са длъжни да участват в смесени уроци по плуване в училище, предаде Ройтерс.

Съдът отхвърли жалба на родителите на 11-годишно момиче, които искаха то да бъде освободено от уроци по плуване, защото смята, че дори буркините - покриващите цялото бански костюми, носени от мюсюлманки, нарушават изискванията на исляма за прилично облекло.

Oще по темата

В Германия се водят оживени дебати за ролята на исляма в обществения живот. Страната се стреми да интегрира над един милион кандидати за убежище, предимно мюсюлмани.

Канцлерът Ангела Меркел, чиято консервативна партия ХДС бе наказана на редица регионални избори за политиката на отворени врати към бежанците, тази седмица предложи да се забранят бурките на обществени места.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

до 48 от Германия

преди 7 години

Прав сте, 4 мигранти, заснети са от камерите на U-Bahn станцията Ной Кьолн, но още не са установили самоличността им. Момичето е паднало 8 стъпала надолу върху лицето си в близост до коловоза. Граждани са и помогнали, но престъпниците са се изпарили. Подобни случаи всеки ден, за жалост има една голяма маса от наивни Гутменшен, които според мен дори нямат нищо против един ден да приемат исляма като водеща религия и начин на живот в Германия.

40

До Българин от Герм

преди 7 години

Днес прочетох в друг сайт, че мигрант ритнал всички сили в гърба нищо не подозираща германка на стълбище /или на ескалатор,не разбрах точно/.Той бил придружен с цяла компания такива като него.Жената отхвръкнала на няколко метра и се преметнала, а компанията питеци си отминала най-спокойно.За забавление линчуват бели хора, християни в собствената им родина!Живеят, паразитирайки на гърба на тези хора-данъкоплатци, и се чувстват недосегаеми, вършейки безобразия. Повтаря се примерът с нашите ***

39

brand news

преди 7 години

Токущо съобщиха по централната телевизия ARD, че от Март 2017 режимът на меркел започва да връща в Гърция всички влезли преди това и регистрирани първоначално в Гърция "бежанци". Германия щяла да спазва Дъблинското споразумение. Не споменаха България като дестинация, те нас така и така винаги ни пропускат, като че ли България не съществува. ЗАТОВА БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ВОДИ САМОСТОЯТЕЛНА ПОЛИТИКА. А НЕ ДА СЛУГУВА НА МЕРКЕЛ И ЕУССР.

fallback