Снимка: архив, Reuters
fallback

Европейската комисия оценява постъпила от България молба за осигуряване на още 50 милиона евро за посрещането на нуждите, свързани с мигрантите. Това съобщи на пресконференция говорител на комисията.

След срещата на държавните и правителствените ръководители от ЕС в Братислава през септември ЕК осигури на България 101 милиона евро спешна помощ, посочи говорителят.

Oще по темата

Досега бяха отпуснати 82.2 милиона евро за преодоляване на миграционния натиск и за подобряване системите за наблюдение на границите, допълни той.

Говорителят съобщи, че на 2 декември нашата страна е поискала осигуряването на останалите 18.9 милиона евро (по решението от Братислава) за обособяване на няколко кризисни приемни центъра. По думите на говорителя България е посочила в искането си, че средствата "могат да бъдат използвани за подслоняване на новопристигнали (мигранти) и за центрове от открит вид, според необходимостта".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 7 години

Представям си напролет как ще влизат на талази и как ще се разхождат по българското черноморие,представете си турист.,после..арабин с брада,гледащ страшно голото пъпче на туристката,африканец от Еритрея,иракчанин,афганистснец с жадни погледи върху туристките по бански..ще размахват ножове...голям туризъм ще падне!

13

Анонимен

преди 7 години

До АнонименПравителството е този който представлява България. На върха на тази безотговорна престъпна пирамида стои господин министър председателя Борисов. Той е поискал парите. Тези пари са причината да не се затваря границата за чужди нашественици.Тези пари за тях са важни защото повече от половината от тях отиват в джобовете на управлението. Ако Европа не даваше тези пари на българските крадливи политици,, границата щеше да е затворена за ислямски бежанци както Израелската граница

12

st

преди 7 години

I za 160 miliona leva nemojahte da se opravi te sas 10 hilqdi choveka , mn kradete vuiii.

fallback