Снимка: архив, Reuters
fallback

Четирима полицаи бяха ранени при престрелка в Германия, предизвикана от антиправителствен екстремист, който отказал да бъде конфискувано оръжието му. Това съобщи вътрешното министерство на провинция Бавария, предадоха ДПА и АП.

По данни на полицията 49-годишният стрелец, който също е бил ранен и арестуван, е член на движението "Граждани на Райха" - екстремистка група, чиито последователи не признават следвоенната германска държава.

Той имал законно огнестрелно оръжие, което органите на реда искали да отнемат поради "ненадеждността" на притежателя.

Когато полицаи и командоси нахлули в апартамента на мъжа в баварския град Георгенсмюнд, мъжът незабавно открил огън. Някои от полицаите, ранени в престрелката, са в тежко състояние.

Движението "Граждани на Райха" е под наблюдението на германската служба за контраразузнаване.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Един от селото

преди 7 години

Трябва да се съберат с бай Петко и да видим колко командоса ще улучат.

9

Анонимен

преди 7 години

Бе принципа е - изкарат ли ти пищов, вадиш и ти. Ако имаш. И се почва стрелбата и вече късмет, кой ще оцелле.Затова и американите са на такъв хал де се избиват като кучета един друг, независимо дали са църни гангстери или бели ченгета.

8

Гражданин

преди 7 години

Всеки, който е на мястото на този германец би постъпил по същия начин. Представете си у вас да нахлуят една камара спецчасти. Човека е имал "законно" притежавано оръжие. Защо трябва да му се отнема оръжието при положение, че не е извършил нищо с него. Просто защото е член на една организация, която дори не е забранена, а само е под наблюдение.

fallback