А някога Меркел ги покани в Германия и си правеше селфита с тях. Снимка: Reuters
fallback

Управляващите германски партии – Христиандемократичния съюз и Христиансоциалния съюз (ХДС/ХСС) са близо до приемането на решение за въвеждане на лимит за прием на бежанци, пише в неделното си издание "Die Welt".

ХДС, чийто лидер е канцлера Ангела Меркел е готова да обсъжда "конкретна цифра", която би "отговаряла на интересите на страната".

"Има единство по ключовите въпроси" между партиите, заяви генералния секретар на ХДС Петер Таубер, цитиран от вестника.

По-рано Меркел заявяваше, че въвеждането на лимит няма да реши проблема с миграцията.

"Статистически лимит няма да реши проблема, трябва да работим над това да пристигат по-малко хора, да имат по-големи шансове в собствената си родина", заяви тя преди седмици.

В началото на септември министър-председателят на Бавария и председател на ХСС Хорст Зеехофер предупреди, че може да се откаже от подкрепяне на канцлера в предизборната надпревара, ако тя не приеме въвеждането на лимит за прием на бежанци.

"Ние няма да се откажем от въвеждането на лимит в размер на 200 хил. души. Тук става дума изключително за доверие. Трябва да променим политиката, за да върнем доверието", заяви тогава той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 7 години

Сега старата чанта ще спира бежанците в България, ще станем "буферна зона" т.е. един огромен лагер в Бусманци.

41

Анонимен

преди 7 години

Виждаме че политиците навсякъде са една стока. Пример Германския канцлер.

40

Кадафи

преди 7 години

"Не е нужно да воюваме, ние ще ги завладеем като ги залеем (с мюсюлмани)". "Ние сме правоверни и всички изначало са били мюсюлмани", дори и Авраам. Това е жестоката истина, която от малки се набива в главата на ВСЕКИ мюсюлманин. Така, че не ми говорете за мантрата "мирната религия". Това е послание към Европа, ние сме сред вас вече и се плодим, размножаваме и скоро ще властваме, безпроблемно, докато европейците лапат мухите.

fallback