Снимка: архив Reuters
fallback

Канцлерът на Германия Ангела Меркел призна, че би искала да може да върне времето назад, за да бъде по-добре подготвена за притока от милион мигранти, които заляха Германия миналата година.

Меркел каза това в коментар на катастрофалните изборни резултати за партията й на изборите в Берлин.

“Ако знаех как хората искат да променя политиката си за миграцията, бих го обмислила. Ако германците искат страната да не бъде залята от неконтролирана и нерегулирана миграция, то тогава се боря точно за това“, каза Меркел, цитирана от БНР.

Тя отказа да отговори дали ще се кандидатира отново за канцлер на Германия на федералните избори през 2017 г.

В коментар на поражението на Християндемократическия съюз Меркел каза, че като председател на съюза не отрича отговорността си за изборния резултат.

Както Dnes.bg писа ХДС спечели само малко над 17 на сто от гласовете, което е най-слабото представяне в историята на партията. Формацията беше наказана от избирателите заради политиката си спрямо миграцията, коментира Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Анонимен

преди 7 години

времето назад не може да върне,поне мюслитата да опита да върне по държавите им,а не да ни ги тропоса трук срещу мижави 160 млн. у нас не е гето!

58

Анонимен

преди 7 години

Пораженията, които нанесе тази тъпанарка не се измерват само с фекалиите оцветили немските улици, детски площадки и преди това целия път на мигрантите до Германия.Основното поражение идва от думите *** мюсюлманските имами, които казват: "Ние стигнахме даосърцето на Европа Германия толково лесно по волята на Аллаха и с негова помощ. Сега Европа е наша! Налагайте Шериата! Изнасилвайте! Избивайте!Крадете! Търгувайте с наркотици!"И тази изперкелица още не си е подала оставката и не се е извинила?!

57

Герои пазели Европа

преди 7 години

По повод емигрантите напомняме че престъпници ползваха пси препрограмиране над лидери,пиар негодници и медиини манипулатори на срещата в Лисабон.Последва твърда подкрепа за всички грижливо проведени метежи вкл срещу Либия и СИрия..Подават загинали герои пазили Европа от Емигранти ..Само в ЛИбия пазехме над три милиона всички имаха достойни доходи ..

fallback