Виктор Орбан. Снимка: Reuters
fallback

Европейският съюз трябва да защитава възможно най-далеч на юг границите си от неконтролираната миграция. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от Асошиейтед прес.

Орбан каза това в Южна Полша, където вчера се срещна с министър-председателите на Полша, Словакия, Чехия и Украйна.

Според унгарския премиер участниците в срещата са постигнали съгласие, че "защитата срещу неконтролираната миграция трябва да бъде изместена колкото е възможно по-далеч на юг".

Той похвали страните, които помагат на България да охранява границите си в Югоизточна Европа от нелегални мигранти, опитващи се да стигнат до западни държави.

Орбан, който по-рано бе нарекъл мигрантите "отрова", каза също, че миграцията е изложила на показ слабостта на ЕС, добавя АП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 25Как няма да е пшонка на краварите. Щерка му е американска гражданка. Въпреки че сега живее покрай татко в България, но един ден момичето ще си отиде в Америка. Тати като остарее няма да дойде тук да го гледа. Щие си го вземе в Америка. Баба не напразно казваше, че крушката винаги си има опашка.Бойко си е сватосан с Америка, жалко че неможе всички да ни подреди да отидем с него.

24

Анонимен

преди 7 години

орбан е родолюбец и гледа интереса на страната си а нашата тиква е пионка на задкулисето и краварите. орбан не чака "началниците" от брюксел какво ще му кажат а гледа да свърши нещо полезно за унгария.

23

Анонимен

преди 7 години

Преди време Орбан беше поканил и нашия премиер на срещата на Вишеградската четворка с предложение да ни помагат да си пазим границата и да се обединим срещу квотния принцип на Меркел. Нашия обаче отказа. Е, какво според вас да направи Орбан? Да дойде насила да ни пази границата? Всъщност идеята му беше точно като обедини няколко страни около обща кауза, да се противопостави на едноличните решения на Меркел, но уви... Нашите се държат за полата й и толкова!

fallback