Снимка: YouTube
fallback

ЦЕРН започна вътрешно разследване, след като в мрежата беше публикувано пародийно видео с човешко жертвоприношение, заснето на територията на Европейския център за ядрени изследвания, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Клипът показва няколко човека с черни плащове и качулки, които извършват пародия на окултен ритуал, завършващ с "намушкването" на жена. Видеото изглежда заснето от страничен наблюдател, който изпуска камерата при "фаталния" завършек. Публикувано в интернет на 11 август, то вече има около 90 000 посещения. Действието се развива пред статуята на богинята Шива в павирания вътрешен двор на Центъра.

"Това видео е заснето в двора ни, но без нашето позволение и знание", заяви говорителката на ЦЕРН пред АФП.

"ЦЕРН не подкрепя този вид "шеги", които биха могли да поставят под въпрос естеството на научната ни работа", допълни тя, като поясни, че е предприето вътрешно разследване на случая.

Освен че постави началото на теории за жертвоприношения, извършвани в изследователския център, това видео стана повод за притеснения и за качеството на охраната на ЦЕРН.

"ЦЕРН приема милиони посетители от целия свят. Понякога обаче хуморът им преминава допустимите граници", коментира ситуацията говорителката на Европейския център за ядрени изследвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

i'm

преди 7 години

Ало пЕсаталката! Шива не е жена!

36

53104

преди 7 години

Да не размазваме проблема с все по-широко практикувания сатанизъм във всички кръгове на обществото. защо вътрешнор азследване на ЦЕРН, нали хвърлят вината върху посетителите с особено чувство за хумор? А къде е полицията? ЦЕРН е скъпо платена мистификация, каквато е и НАСА.

35

Анонимен

преди 7 години

Валерия ***, първо научи, че Шива не е богиня, а бог и после се пробвай да пишеш като журналистка!

fallback