Снимка: Reuters
fallback

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че "Ислямска държава" стои зад нападението, извършено в църква в северозападния френски град Сент Етиен дю Рувре, предаде Асошиейтед прес.

Оланд, който пристигна на мястото на нападението, каза пред журналисти, че двамата мъже, които взеха тази сутрин заложници, убиха 84-годишен свещеник и раниха друг човек, са терористи, заклели се във вярност на радикалната групировка.

Oще по темата

"Даеш ни обяви война. Ние трябва да я водим с всички средства, като едновременно с това спазваме върховенството на закона", каза Оланд, цитиран от Ройтерс.

Днес бяха нападнати католици, но тази атака е срещу всички французи, допълни Оланд и призова всичките си сънародници да бъдат единни срещу тероризма, като монолитен блок, който никой не може да разцепи.

"Ислямска държава" публикува изявление в своята информационна агенция "Амак", в което казва, че атаката във френското градче е била извършена от двама нейни воини, предаде ДПА.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 7 години

Европейци започвайте да се избивате сами. Не чакайте другите да го направят!

24

Де Гол

преди 7 години

Кога ще се събудят французите и ще бият шута на политиците и талибаните ???

23

Без коментар

преди 7 години

Заради този, който ми сложи - ще приведа още един от много примери за миролюбието на свещения коран и почиващата на него религия на милите ни мусулмане.пригответе си поне лосион против изгаряне, ако не сте мусулманин :))Коран 04:56 : "Истина, тези които не вярват в Нашите откровения, Ние ще ги изгорим в огън. Всеки път, когато кожите им изгорят, Ние ще ги сменяме с други кожи, така че те могат да вкусят мъчението. Истина, Аллах - Всемогъщия, Премъдрия."

fallback