Снимка: Reuters, архив
fallback

Европейският съюз ще преустанови "незабавно" преговорите за присъединяване на Турция, ако страната върне смъртното наказание, предупреди председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, цитиран от Reuters.

Oще по темата

Турция отмени смъртното наказание през 2004 година като условие за стартиране на преговорите за европейско членство, а възможността за връщането му бе спомената от президента Реджеп Ердоган след неуспешния опит за военен преврат.

"Вярвам, че Турция, в настоящето си положение, няма позициите да стане страна-членка в скоро време или дори и в по-дълъг период“, заяви Юнкер.

Той добави, че страна, която е въвела смъртното наказание в арсенала на правосъдната си система няма място в ЕС.

Турските власти уволниха, задържаха или поставиха под разследване повече от 60 хил. войници, полицаи, съдии, учители и държавни служители след опита за преврат от 15 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

.

преди 7 години

По-скоро в ЕС трябва да се въведе смъртното наказание...

27

обикновен

преди 7 години

АМИ ТОГАВА АМЕРИКА ДА СЕ СБОГУВА, ДА ЗАБРАВИ ДОГОВОРА ЗА СВОБОДНО ТЪРГУВАНЕ ТАКА НАРЕЧЕНИЯ- ТРАНСАТЛАНТИЧЕСКО ПАРТНЬОРСТВО ЗА ТЪРГОВИЯ И ИНВЕСТИЦИИ, ЗАЩОТО ТАМ ИМА СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ, ЗАЩОТО ТАМ МНОГО ЛИ СЕ СПАЗВАТ ПРАВАТА НА ХОРАТА, ТАКА ЛИ ТРЯБВА ДА РАЗСЪЖДАВАМЕ. КАТО НАПРАВИМ ТАКИВА СРАВНЕНИЯ НЕ Е СПРАВЕДЛИВО НАЛИ?

26

Кой те пита?

преди 7 години

Цървулът се изходи...

fallback