Снимка: Reuters
fallback

Полицията в Мюнхен не откри никакви доказателства, свързващи нападателя с "Ислямска държава", предаде ДПА, като цитира шефа на полицията Хубертус Андре.

 "Става дума за самотен нападател", продължи полицейският шеф. Няма никакви индикации, че е имало и други нападатели.

Престъплението и неговият извършител нямат абсолютно никаква връзка с бежанския проблем, добави Андре. Заподозреният е роден и израсъл в Мюнхен, каза той.

Oще по темата

При обиска тази сутрин в апартамента, където той е живеел, открихме елементи, сочещи, че се е интересувал от въпроси, свързани с умопомрачени извършители на убийства и с масови стрелби, конкретно книги и статии от вестници, каза Андре.

Има очевидна връзка на стрелбата в Мюнхен с норвежкия масов убиец Андерш Брайвик. Полицията предполага, че нападателят е бил вдъхновен от Брайвик, който преди пет години уби 77 души в Осло и на остров Ютьоя, посочи Андре.

Родителите не са били в състояние да помогнат на разследването, тъй като са в шок, продължи той.

Нападателят е имал 300 патрона в раницата си. Той е стрелял с 9-милиметров пистолет Глок, за който не е имал разрешително и вероятно го придобил незаконно.

Полицейският шеф каза, че седем от жертвите са тийнейджъри.

Междувременно мюнхенските прокурори съобщиха, че извършителят на снощното нападение е страдал от депресия и е бил на психиатрично лечение, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Следователите отдават предпочитание на версията, че нападателят е бил умопомрачен, предаде Франс прес. "Изхождаме от принципа, че в този случай става дума за класически акт на умопомрачен, който очевидно е действал без политически мотив", каза говорител на баварската прокуратура.

Извършителят на атаката не е бил известен на полицията преди това и няма криминално досие, пише БТА.

Според „Шпигел“ името на извършителя на нападението в търговски център е Давид С.

18-годишният германец от ирански произход с двойно германско и иранско гражданство, който извърши кръвопролитието, се увличал по видеоигри със стрелба и имал проблеми в училище, което може би означава, че психиката му е била нестабилна, писа по-рано ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 7 години

Те вече и тунинговани неонацисти ли си докараха. Няма лида мунаправят ДНК анализ и да докажат, че има по-чисти арийски гени от когото и да било и че това е много лошо.

49

Тялото

преди 7 години

Вдъхновил се е от Том и Джери.....

48

Анонимен

преди 7 години

До АнонименКой са червените *** ? Тези който като Матросов защитават ЧервеноГербера от Банкя или се радват на мъдростите на комуниста от ВМЕИ ,,Ленин ,,днес Пре.цедента на България ?Или се радват на безумията който правят от котилото на БКП- ГЕРБ ,мизерия ,демагогия ,популизъм и лъжи ,лъжи ....

fallback