Снимка: Reuters
fallback

Смъртоносната стрелба в Мюнхен е "отвратителна терористична атака", целяща да всее страх в Германия, след като Франция беше атакувана миналата седмица, заяви френският президент Франсоа Оланд, цитиран от Ройтерс.

Oще по темата

18-годишен германски гражданин от ирански произход застреля девет души в мюнхенски мол, но шефът на градската полиция заяви, че мотивът му засега е напълно неясен.

Терористичната атака, която порази Мюнхен, убивайки много хора, е отвратителен акт, който цели да посее страх в Германия след други европейски страни, заяви Оланд.

Германия ще устои, тя може да разчита на приятелството и сътрудничеството на Франция, подчерта президентът, като добави, че ще разговаря с канцлера Ангела Меркел тази сутрин.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

пострадал

преди 7 години

До кога с Меркел ще събирате трупове на собствените си народи?Няма ли да се вразумите?Вие косвено сте съучастници.

13

SpaceX

преди 7 години

17 Защото Европа няма да е Европа ако не приемеше тези бежанци . Самата Германия след края на ВСВ приема над 10 млн бежанци . В България след ПСВ сме приели стотици хиляди бежанци . Разбира се това носи със себе си и съответните рискове но ням как да се избегне . Не можем да се затворим и да бъдем безсърдечни.

12

Сатанаил

преди 7 години

Мазните европейски лидери действат на принципа Какво значи тук нвкаква си личност! Голям праз че през ден умират десетки хора. Клани, взривявани, стреляни, прегазвани. Това овчедушие накрая ще отприщи вълна от двупосочно насилие. То това де факто е и целта на занятието.

fallback