Снимка: Reuters
fallback

Британската премиерка Тереза Мей заяви, че Великобритания стои до Франция след нападението в Ница, при което загинаха десетки души, предаде Ройтерс.

"Ще говоря с френския президент Франсоа Оланд днес и ще покажа ясно, че Великобритания стои редом с Франция днес, както сме правили толкова често в миналото", заяви Мей пред медиите.

Тя добави, че готовността за терористична заплаха във Великобритания вече е висока, което означава, че има голяма вероятност от терористичен атентат.

"Високопоставени представители ще разгледат днес какво още можем да направим, за да установим дали можем да предприемем още някакви действия", подчерта Мей.

Днес беше свикано и заседание на британския комитет за извънредни ситуации, който ще обсъди британския отговор на нападението в Ница.

Новата премиерка, която встъпи в длъжност със задачата да изведе Великобритания от ЕС, заяви, че заместник съветникът й по националната сигурност ще ръководи изработването на оценката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

14

преди 7 години

Ангел на фр.е ange. Та сериозно се обърках

14

Анонимен

преди 7 години

Така е, Англия и Франция винаги са били в много тесни отношения помежду си -в най -широк смисъл и се подкрепят....и дори извън ЕС пак ще си запазят връзките. Истината е, че много мюсюлмани,араби и т.н влязоха в UK през Ламанша нелегално или легално. Иначе Британия нямаше да е толкова населена с арабски мигранти. Сега след напускането си, UK ще вземе нещата в свои ръце и ще наложи здрав контрол над преселниците. Днес една журналистка по бтв цял ден ми превежда Baie des Anglais (ЗАЛИВЪТ НА АНГЛИЧАНИТЕ или Английският залив )където е било нападението, като ЗАЛИВЪТ НА АНГЕЛИТЕ .....А ангел на ф

13

Анонимен

преди 7 години

Дрън-дрън английски фАшкии!

fallback