Снимка: SITE
fallback

Привърженици на джихадистката групировка "Ислямска държава" приветстваха нападението в Ница в социалните мрежи.

"Те сами си го причиниха", е един от коментарите, цитиран от организацията SITE, която следи екстремизма онлайн.

В друго от съобщенията, публикувани в Twitter, се казва, че загиналите са "френски кръстоносци и грешни неверници".

Съобщението завършва с: "Бог е велик, Бог е велик".

На този етап ИД не са поели официално отговорност за атаката. Свързаната с групировката информационна агенция "Амак" също все още не е публикувала информация за случилото се в Ница.

В четвъртък вечерта камион се вряза с висока скорост в множество, събрало се, за да гледа заря по повод френския национален празник. Загинаха най-малко 80 души.

Часове по-рано джихадистите официално признаха, че техният "министър на войната" Умар аш-Шишани е бил ликвидиран при авиоудар в Мосул.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Не че нещо

преди 7 години

Не че нещо, но Франция съвсем наскоро бомби съседната на Тунис Либия. А самият Тунис преживя някаква "арабска пролет", след която в тази иначе благословена туристическа държава съвсем се "запролети" с атентати срещу туристи. Не може да разнасяш кървава "демокрация" из Арабиите и да не прескочи в твоя дом.

30

АЗ

преди 7 години

Муамар Кадафи :"А сега слушайте вие, хора от НАТО! Вие бомбардирате стената, не пропускаща, вълната от африканската миграция в Европа, стената, спираща терористите на Ал Кайда. Тази стена беше Либия. Вие я разрушавате. Вие сте ***. За хилядите мигранти от Африка, за подкрепата на Ал Кайда ще горите в ада. И така ще стане. Аз никога не съм лъгал. Не лъжа и сега. "

29

Анонимен

преди 7 години

Да ви *** ислямска това ли е вашия бог ***

fallback