Снимка: Reuters
fallback

И двете конкурентки за премиерския пост във Великобритания обявиха независимо една от друга, че предвиждат по-стриктни правила за европейските граждани, които пристигат в страната.

Това предаде Reuters, цитирана от "Фокус".

"Хората, които идват на почивка или по бизнес или за да съдействат в научни проекти ще имат възможност да го направят, но правото за живеене и работа тук ще става с разрешителни", заяви Анреа Лейдсъм пред The Times.

Тереза Мей, която получи преобладаващата подкрепа на депутатите на ”Консервативната партия“ по време на гласуването в четвъртък, също заяви, че ще промени правилата за свободно движение на европейски граждани.

"Ако аз съм министър-председател, ние ще излезем от ЕС и част от това ще включва контрол върху свободното движение", заяви Мей пред The Daily Telegraph.

Контролът върху новопристигащите във Великобритания бе основен мотив за това 52 % от британците да подкрепят напускане на Съюза, но Обединеното кралство може да се наложи да приеме европейските граждани, за да запази достъпа си до общия пазар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 7 години

Умни Дами . По строги правила за евлопейците - по - тлъсти заплати за тях . Този филм сме го гледали хиляди пъти . Демокрацията плаща за несвършена работа и то без да се интери сува от очаквания икономически ефект .

75

Анонимен

преди 7 години

Тогава пък ние искаме мита за техните стоки и услуги.

74

Анонимен

преди 7 години

Те Англичаните имат право да си слагат каквито си ограничения искат... Просто ако нарушат правата на продвижване дори на 1 ЕС гражданин да забравят за превилигирования достъп до пазара на 440 милиона Европейци както досега... а това си е напълно достатъчно да ги върне в каменната ера за 5-10 години. Щом толкова им пречат Българи, Румънци и Поляци да го направят.. Но все пак ИзточноЕвропейците са 1/5 в съотношение с Индийско-Пакистанската ***

fallback