Борис Джонсън. Снимка: архив, Reuters
fallback

Борис Джонсън обяви, че няма да се кандидатира за нов лидер на Консервативната партия във Великобритания.

Бившият кмет на столицата Лондон бе смятан за един от фаворитите да замени Дейвид Камерън като лидер на консерваторите и съответно премиер, отбелязва Ройтерс.

Oще по темата

След консултации с депутати Джонсън обаче обяви днес, че "предвид ситуацията в парламента" той е стигнал до извода, че не може да бъде следващият лидер на управляващата партия.

Камерън обяви, че ще подаде оставка от двата поста в петък - ден след като британците гласуваха на свикан от него референдум за излизане на страната от Европейския съюз. Той бе застъпник за оставането на Великобритания в ЕС.

Джонсън бе един от лидерите на кампанията в подкрепа на Brexit-а.

Отказът на бившия кмет на Лондон да се кандидатира оставя като фаворити в надпреварата двама министри от правителството - на вътрешните работи Тереза Мей и на правосъдието Майкъл Гоув, отбелязва Асошиейтед прес. Мей бе против Brexit-а, а Гоув – за.

Британският правосъден министър заяви днес, че Борис Джонсън няма лидерските качества, за да оглави Консервативната партия.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 7 години

Цялата дъндания беше, ако случайно спечелят хората подкрепящи излизането, те да поемат ръководната роля. С две думи, при неуспех в кампанията за оставане, да се елиминира Фараж. То не бяха платени кампании и проучвания за оставане, то не беше чудо. Хората им биха наказателен вот на изборите за кмет и масово не гласуваха, защото им беше писнало някой да им продава интересите, за собствена полза. Човек почва да се пита кои са по-големи популисти - явните като Фараж или бушоните като Борис Джонсън.

10

Анонимен

преди 7 години

Забъркаха манджата, но никой не иска да вади горещия картоф! Който посмее - губи. Трябва да е или голям политик или луд.

9

Путев

преди 7 години

Борис дъ Енимъл се изниза хитро. След 1-2 мандата на новия лидер ще излезе пак от засада. То ще се е отмирисало до тогава.

fallback