Снимка: архив Reuters
fallback

Великобритания ще продължи да има достъп до единния пазар на ЕС, въпреки че е гласувала да излезе от съюза. Това заяви вчера водачът на кампанията за Брекзит и фаворит за следващ премиер Борис Джонсън, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В редовната си колонка във вестник "Дейли телеграф" Джонсън заяви, че сега Великобритания може да изгради отношенията си с ЕС по-скоро на базата на свободната търговия и партньорство, отколкото на федерална система и че страната ще може да сключи споразумения за свободна търговия с икономики в растеж извън ЕС.

Джонсън каза, че управителят на Bank of England Марк Карни, който преди референдума бе атакуван от привърженици на Брекзита, че изтъква рисковете от излизането от блока, трябва да остане на поста си. "Икономиката е в добри ръце", каза Джонсън и подчерта, че Карни е свършил отлична работа, а сега ще може да продължи да работи, без да е на огневата линия.

Джонсън каза също, че не усеща да има реално желание за още един референдум за независимост на Шотландия от Обединеното кралство, въпреки изявленията на първия министър Никола Стърджън, която каза, че подобен ход е много вероятен, ако това е най-добрият вариант Шотландия да остане в ЕС. На 23 юни шотландците гласуваха за оставане в съюза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Борис????

преди 7 години

Какъв е тоя Борис бе ??? Жена му Наташа ли се казва? Я марш обратно в Русия, имигрант нагъл .... смуче британските финанси и поомщи ....

61

Анонимен

преди 7 години

Е поне носи българско име

60

Анонимен

преди 7 години

Да нека да плаща мита

fallback