Снимка: Bulgaria On Air
fallback

"За Великобритания сега трябва да се води политика не на компромиси, за да се търси начин за оставането им в ЕС, а да бъдат поискани компромиси от тях,“ заяви Илия Лингорски, бивш зам-министър на финансите, в предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Първият компромис, който трябва да се поиска от тях, е създаването на Обща система за сигурност и отбрана в ЕС – нещо, за което те са против категорично. И дори постигането на съгласие за концентрирането на повече общи европейски средства на всички европейски данъкоплатци именно в обща отбранителна политика и политика по сигурността", заяви финансистът в разговор с водещата Милена Милотинова.

"Ние никога няма да имаме външна политика на ЕС, която да е влиятелна, ако нямаме обща политика по сигурността и това е второто, по което трябва да искаме от британците компромис – общата външна политика на ЕС – нещо, което те са спъвали до сега и са били против. Те имат изключителна дипломатическа машина и изключителен исторически опит в това отношение.

Ние сме в свят, който става все по-опасен и за да може Великобритания да запази дори собствената си икономика и финансова система от неизвестностите, които предстоят от разпадане на ЕС или просто само тяхното излизане, те също трябва да направят компромиси. Всеки път на правене на компромиси в името на британците в момента не само дава лош пример на останалит, и ще гледаме референдуми навсякъде по Европа, но не е конструктивен, защото не конструира Европа от сегашното й слабо и фрагментирано състояние в по-силно,“ коментира още Илия Лингорски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 7 години

До msimov1 Колкото повече слушам подобни краварски глупости, толкова по-симпатичен ми става Путин. 800американски военни бази по света срещу само една руска!!!!!! Афганистан, Ирак, Сирия, Либия, Египет, Сърбия....Where to envade nex???

18

Мнение

преди 7 години

Тоя много го е страх да не би българите да решим да имаме будно гражданско общество и да приемаме важните за държавата въпроси с референдуми като Швейцария, а не както сега, накакви оолитици да вземат сами решения, които понякогс може и да са против националните ни интереси. Референдъма е висша форма на демокрация - суверенът управлява директно, без участието на посредници, които да изопачат нещата и да защитават в крайна сметка либистки интереси!

17

Анонимен

преди 7 години

Тоя не е у ред

fallback