Снимка: Bulgaria On Air
fallback

"Българският бизнес в никакъв случай не трябва да се притеснява от излизането на Великобритания от ЕС", заяви евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков в предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Трябва дебело да подчертаем, че така, както когато имаше проблем с Гърция - с дълговата криза там, бизнесът имаше техническо време, в което да се преориентира, ако пазарът се промени и да насочи износа си някъде другаде, така ще се случи и с Великобритания. В понеделник нищо няма да се промени нито за бизнеса, нито за работещите, нито за студентите там", коментира Новаков.

"В рамките на тези две години, в които ще тече преговорният процес по излизането на Великобритания от ЕС, ще бъдат ясни всички въпроси, които в момента стоят отворени, така че бизнесът да знае дали, как и кога може да изнася към Великобритания и ако условията бъдат променени и станат неизгодни за него, бързо да може да се преориентира и да започне да изнася някъде другаде",  каза още Новаков в разговор с водещата Милена Милотинова за последиците от Brexit.

Той бе категоричен, че със сигурност ще има промени заради случилото се. "В процеса на преговорите със сигурност ситуацията няма да е такава, каквато е в момента. В противен случай няма да има значение дали си член на ЕС или не. Ситуацията ще бъде променена, но това няма да се случи рязко и шоково, а ще стане постепенно.

Тема по тема ще бъдат разглеждани въпросите. А трябва да кажем и това, че има клауза, с която двугодишният период на преговори може да бъде удължаван почти до безкрай с по една година, така, че нека да успокоим хората – нищо няма да се промени за една нощ и ако нещо ще се променя, то ще бъде комуникирано и обяснявано.  Така, че няма място за паника", завърши евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Бизнесмен

преди 7 години

Тия не бачкат за 400? на месец, не ни трябват!

24

Анонимен

преди 7 години

Тоа селенжър със зализания алаброс за къв бизнес бълнува? Какво отражение ще има като нямате никаква връзка със западният бизнес? Можеше да се усети някаква криза ако спрът турчетата да ти дават картофки домадета краставачки а от македония евтини цигаретки и храни. Но те не са в ЕС така че ще продължаваме да си купуваме от македонците на 1.30 лв цигарки на 1.50 лв. бензинче домати и краставици на 40 ст. А няма да купуваме вносните пластмаси и скъпите цигари на мутрата от банкя!

23

Анонимен

преди 7 години

Кой бизнес? Бизнеса с обръчите ще продължи до 2020 доде има еврофондове *** мое свършат и по-рано.

fallback