Борис Джонсън. Снимка: Reuters
fallback

Бившият кмет на Лондон Борис Джонсън, водещ представител на кампанията за излизане на Великобритания от ЕС и фаворит на букмейкърите за следващ премиер, заяви пред репортери, че нищо няма да се промени в краткосрочен план след гласуването в полза на Brexit-а, предаде Ройтерс.

"По отношение на гласуването за напускане на ЕС е изключително важно да се подчертае, че няма нужда от бързане и, както каза днес премиерът, в краткосрочен план нищо няма да се промени", посочи Джонсън.

Той заяви, че в бъдеще Великобритания ще спечели от гласуването за Brexit-а.

"Ще си върнем гласа в света, гласа на петата най-голяма икономика на Земята", каза Джонсън. "Вярвам, че в момента имаме златна възможност: можем да приемаме свои закони и да определяме свои данъци съобразно нуждите на икономиката на Обединеното кралство".

За ЕС той каза, че за времето си съюзът е бил благородна идея. "Но вече не е правилният избор за Великобритания", заяви той, цитиран от Асошиейтед прес.

Джонсън похвали премиера Дейвид Камерън, като заяви, че е "изключителен политик" и изрази съжаление, че той се оттегля.

Великобритания няма да обърне гръб на Европа и ще остане също толкова обединена нация, колкото е била преди да гласува за излизане от ЕС, каза Джонсън. Той подчерта, че въпреки резултатите от референдума Великобритания си остава част от Европа, предаде ДПА.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Борис??!?

преди 7 години

Какъв е тоя Борис бе ??? Жена му Наташа ли се казва? Я марш обратно в Русия, имигрант нагъл .... дошъл да смуче британската финансова система

41

Един

преди 7 години

Борка, що пиеш като ти пречи, батенце?

40

Анонимен

преди 7 години

Пълен майтап.Тоя си задава въпроса, кой ми ак***у гащите.Вече няма да се пишат велико-британци а ще са си прецакани англета.

fallback