Снимка: Reuters
fallback

Износът на дрехи, изработени по поръчка у нас или собствено производство, за Европа през миналата година е над 1,35 млрд. евро. Това сочи секторният анализ на Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил (БАПИОТ).

Под 5% е износът ни извън ЕС, като стойността му е далеч по-малка – 78,6 млн. евро.

Най-много поръчки имаме от водещи фирми в модния бранш в Германия и Италия.

"Получаваме ги директно. Отдавна не работим само през гръцки фирми. От тях останаха най-добрите, които наистина произвеждат. Имаме предприятия, които вече работят без посредници и директно общуват с възложителите, защото са достатъчно големи и се чувстват по-самостоятелни", обяснява пред "Монитор" председателят на браншовата организация Валерия Жекова.

Данните от статистиката показват, че през миналата година 22% от доставките ни в ЕС са били за Германия.

Други почти една пета са отишли в Италия. С дял от по една десета са Франция и Гърция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

made in bg

преди 7 години

ДА и за това половин България пазарува от SportDirect - UK Тъжно е.Такива платени статии който са доста напоследък да заблуждават хората.

23

Анонимен

преди 7 години

До гербист-столичанЩо не си завреш лозунгите в...ти знаеш къде, герберастки "юначен българино"! Каквато тиква ви е вождът, такива тиквеници сте и вие!

22

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 15Твърде вероятно е човекът да има представа какви се творят в тоя бранш! Пък и не само той. Трябва да си сляп и глухоням за да не виждаш и чуваш какво става там. Познавам жени, които работят в бранша и трябва да ти кажа, че от средата на месеца вече са на вересия до следващата заплата, ако я получат. А по една "случайност" имат семейства и деца. А разни органи, които трябва да следят за подобни издевателства, се правят на утрепани...Та така, публична тайна е какво става там...

fallback