Снимка: flickr

Вицепремирът Томислав Дончев опроверга информацията, че в доклада на Европейската служба за борба с измамите с европейските фондове - България е наредена сред първите страни по злоупотреби.

Още по темата

"В доклада не пише, че сме нито първи, нито втори, нито трети по нарушения. Искам да видя къде е този пасаж, в който сме наредени в топ три на лидерите по корупция", обърна се той към депутата от БСП Румен Гечев, който поиска обяснение от него за констатациите на ОЛАФ.

Според Дончев сравнително по-големият брой разследвания, които се правят у нас, се дължат на повечето подадени сигнали, както и на старите, още не затворени случаи по САПАРД, по които продължават проверките и съдебните процеси.

"Огромният брой случаи, които са свързани с грешки и нередности, са идентифицирани от българските институции, тези 511 случаи не са дошли като резултат от сезиране на ОЛАФ, което означава, че националните служби са си свършили работата", отсече вицепремиерът.

"Страшното е, когато държавните контролни служби се опитват да прикриват нередности, каквито случаи имаше при предишно управление, а ние поверяваме всеки сигнал, не се опитваме да замазваме", упрекна Дончев депутатите от ляво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase