Снимка: архив, Reuters
fallback

Почти една трета от германците биха гласували в подкрепа на прекратяване на членството на страната им в ЕС, сочи проучване. Резултатите говорят за широко разпространен евроскептицизъм сред гражданите на най-голямата държава членка на съюза, предаде Ройтерс.

Едва 54 процента от германците подкрепят членството на Германия в ЕС, сочи изследването на социологическата компания ЮГав, което е направено по поръчка на германския вестник "Ханделсблат" в избрани европейски страни в периода 19-24 май.

С противоположната позиция са се съгласили 29 процента от анкетираните, като те биха гласували за излизане, ако бъде произведен референдум по въпроса.

Що се отнася до еврочленството на Великобритания, над половината от запитаните в Германия и Швеция искат Обединеното кралство да остане в съюза, а във Франция този дял е едва 42 процента.

Ако британците гласуват за излизане от ЕС, това ще предизвика ефект на доминото, при който и други страни ще поискат да последват Лондон, смята мнозинството от запитаните.

На въпрос кой печели най-много от членството в съюза анкетираните във Великобритания са отговорили, че това е Германия. За сравнение в Германия и Франция смятат Гърция за най-големия печеливш.

30 процента от британците са на мнение, че страната им е зле заради членството в ЕС, а 36 процента от германците смятат, че отношението към Германия е несправедливо.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен - Ако Ердоган пусне мигрантите, ЕС е мъртъв.убуу си мечтаеш, но нъц! няма да стане, най-малко трябваше да си зададеш въпроса: тогава къде ще влезе Турция!

15

Анонимен

преди 7 години

ВНИМАНИЕ!РУСКА ПРОПАГАНДА!

14

Анонимен

преди 7 години

До хахото от номер 11 . Ами пиши им, отрезви ги, че иначе виж каква голяма грешка могат да направят глупавите британци.От друга страна не е зле да се разпадне най-после това изкуствено творение. да живее република Уелс и република Шотландия. Те откога чакат да въведат дясно движение.

fallback