Снимка: архив, Ройтерс
fallback

България е сред държавите от Европейския съюз (ЕС) с най-голям годишен спад на безработицата през април, показват данните на европейската статистическа служба Евростат.

През четвъртия месец от годината Евростат отчита, че безработицата у нас е намаляла до 7,1% от 10% година по-рано. За месеца намалението е от 0,2 пр. п.

Единствено в Кипър е отчетен по-силен спад на безработицата за година – от 15,7% до 11,6%. След нас е Испания със спад на безработицата от 22,7% до 20,1%.

Данните показват, че в България през април без работа са били 235 хил. души спрямо 242 хил. през март и 335 хил. през април 2015 г.

Продължава и плавният спад на безработицата сред младежите до 25 години, отчита Евростат. Нивото на младежката безработица у нас се е понижило до 17,4% през април от 18,6% през март и 22,6% година по-рано.

Броят на безработните младежи до 25 години у нас е бил 27 хил. души през април спрямо 30 хил. души през март и 43 хил. души през април 2015 г.

Средно за ЕС нивото на безработицата се е понижило с 0,1 пр.п. през април до 8,7%, показват още данните на Евростат. Година по-рано нивото ѝ е било 9,6%.

За еврозоната нивото на безработицата през април достига 10,2%, като остава стабилно спрямо март. През април миналата година безработицата в региона е била 11%.

Къде е отчетен ръст на безработицата, четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 7 години

Първи сме в ЕС по спад на населението!!!Направете си изводите за "спада на безработицата"!Останаалото е кьор фишеци за лов на лапнишарани.

18

Анонимен

преди 7 години

Еми имено трябва да дигнат пенсиите,оправяме се.Ще станем Като швейцария

17

Анонимен

преди 7 години

Изобщо не вярвам на тия глупости .Разходете се в далечната провинция и ще видите че на хората не им се живее вече.Мизерия голяма ще ми говорят глупости

fallback