Снимка: Reuters, архив

Най-малко осем жени са станали жертви на сексуално насилие по време на тазгодишния Карнавал на културите, който се проведе в Берлин през почивните дни, съобщава регионалният вестник Der Donaukurier, цитиран от "Фокус".

Полицията, която даде публичност на нападенията едва във вторник, информира за общо 12 заподозрени. Срещу седем от тях е издадена заповед за задържане. Говорителят на органите на реда Томас Нойендорф изрази опасения, че броят на жертвите в действителност е много по-голям.

Първият от серията подобни инциденти стана известен в неделя, след като случаен минувач става свидетел как група мъже насилват две жени. Той заснема престъплението и сигнализира в полицията. След намесата й става ясно, че жертвите са на възраст от 14 г. и 17 г.

Заповед за арест не е била издадена, но силите на реда разкриха, че двама от нападателите са били с турско гражданство, имало е и германец с имигрантски произход.

"Искахме да предотвратим широко разпространените в социалните медии на слухове, че сред извършителите има бежанци. Трябва да е ясно, че заподозрените са израснали в Берлин", подчерта Нойендорф.

В крайна сметка обаче седем от предполагаемите нападатели, срещу които вече има издадена заповед за арест, са чужденци: трима тунизийци, двама мароканци, един алжирец и един либиец, сочат данните на полицията.

Още най-малко четирима души се издирват във връзка с инцидентите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase