Снимка: Reuters
fallback

Италианското правителство днес одобри създаването на централна база с ДНК-данни, определяйки решението като ключова крачка напред за националната сигурност, предаде ДПА.

Базата данни ще помага за установяване на самоличността на лица в неизвестност и ще има готовност да предоставя информация и на партньорите от Европейския съюз, посочи в изявление правителството.

Съхраняваните данни ще бъдат много важни в борбата с тероризма, организираната престъпност и незаконната миграция, отбеляза вътрешният министър Анджелино Алфано след заседание на министерския съвет.

Във време като сегашното, когато сигурността е в център на вниманието, смятам че с право мога да нарека това фундаментална стъпка за увеличаване на равнището на сигурност в страната, подчерта министърът на правосъдието Андреа Орландо. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

летящата вещица

преди 8 години

E, то само ДНК-то да ми е кусура. Дебнат ни по ФБ, дебнат ни по телефона, дебнат ни по интернет. Какво прайвази искате? Аз искам и чип да ми сложат, като на кучетата. Нямам какво да крия. Да му мислят "бежанците"

5

Анонимен

преди 8 години

Нали нашине умници бяха измислили вземане на пръстови отпечатъци за да ползваш здравни услуги. Да си направят и база данни с ирисови картинки? И ДНК - мостри и оцифровани данни. По един чип под кожата на врата. Големият брат ще е щастлив, ама АЗ НЕ СЪМ ИЗВЪРШИЛ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Кодът ми е уникален и аз не давам да ме клонират! Ще ме изтраят още малко, а след кремааториума - нъц ДНК! "За да не окнем и я!"

4

Анонимен

преди 8 години

На фона на цялата вакханалия на простотията се чувствам толкова старомодна-като антично произведение на изкуството.Quo vadis, domine?

fallback