Снимка: Reuters, архив

На фона на засилените мерки за сигурност в цяла Европа след атентатите в Брюксел група от 90 британски знаменитости, сред които актьорът Джъд Лоу, певицата Палома Фейт, модната дизайнерка Вивиан Уестуд, кинорежисьорите Сам Мендес, Кен Лоуч и Майк Ли, телевизионният журналист Майкъл Палин, художниците Джейк и Динос Чапман, призоваха днес премиера Дейвид Камерън да приеме повече бежанци във Великобритания и да помогне на разделените семейства и отделените от тях деца.

В открито писмо до премиера, публикувано във вестник "Гардиън", те припомнят, че страната може да се гордее с това, че в историята си често е защитавала жертвите на войни, и го призовават да продължи тази традиция и да направи повече за защитата на уязвимите сирийски бежанци.

ДПА припомня, че Камерън беше остро критикуван за нежеланието си да приеме част от стотиците хиляди бежанци, блокирани в други страни от ЕС, когато той обяви програма за приемане на 20 000 сирийци директно от бежанските лагери край сирийските граници. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase