Снимка: RTL
fallback

Белгийското министерство на здравеопазването съобщи, че броят на ранените при терористичните нападения в Брюксел е надхвърлил 300 души, от които около половината се намират все още в болница, предаде ТАСС.

"По последни предварителни данни са загинали 31 души. Ранени са около 300, от които около 150 остават в болницата. Сред тях 61 души са в интензивното отделение", пише в съобщение, поместено на сайта на министерството на здравеопазването.

Oще по темата

Извършителят на втория самоубийствен атентат на летището на Брюксел вчера е Наджим Лакрауи, потвърдиха полицейски източници, цитирани от Франс прес и БТА.

Малко преди това белгийски медии вече съобщиха, че именно Лакрауи е вторият терорист камикадзе на летище "Завентем".

По-рано днес се появи невярна информация, че белгийският джихадист е бил задържан в предградието на Брюксел Андерлехт.

Лакрауи вече бе издирван във връзка с атентатите в Париж миналата година. Негово ДНК бе открито в няколко квартири, използвани от извършителите на терористичните атаки във френската столица, както и по експлозивите, използвани при нападенията на 13 ноември, отнели живота на 130 души.

Извършителят на другия самоубийствен атентат на летището на Брюксел бе идентифициран като Ибрахим Бакрауи.

Брат му Халид Бакрауи бе разпознат като нападателя камикадзе в метростанция "Малбек" в центъра на белгийската столица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 8 години

Да да ранените надминават 800 вервайте ми,аз лично видях една жена ранена щот два дни я въртят нея медиите,други не могат да покажат,вероятно поради липса на други охлузени,да не говорим пък за убитите над 30 човека които незнайно защо наричат жертви,вероятно са станали част от жертвопринушение

8

Анонимен

преди 8 години

До анонимен 4Ти изобщо имаш ли представа колко българи живеят в Брюксел!?

7

Булга-ристанец

преди 8 години

Ромите и турците са репресирани от държавния апарат и трябва да се борят за правата си,ако не искат да робуват на българите.В Делиормана и Кърджа Али робството е ФАКТ

fallback